My October notes…en nu is het dan echt herfst!

Terugblik oktober

Een nieuwe maand is weer begonnen en daarom is het tijd voor een terugblik op de vorige! Oktober ging in sneltreinvaart, zowel qua werk als de weekenden. De weekenden bestonden vooral uit cursussen ter voorbereiding op dat er straks een baby aankomt. Daarnaast bestonden ze uit winkelen, want opeens blijkt dat je nog veel meer spullen nodig hebt voor vanaf het moment dat er straks een baby aankomt! Voor diegenen die net inschakelen: begin december verwachten we onze eerste!

baby kleding

Een paar van m’n favorieten van onze babykleertjes. Nijntje vind ik toch wel echt heel schattig!

Ondertussen op Cities ’n Stories

Op Cities ’n Stories nam ik je tijdens de nazomer dagen waarvan we begin oktober konden genieten, nog even mee terug naar Sicilië, naar het pittoreske plaatsje Marzamemi. Dit vissersdorpje is erg fotogeniek en gezellig en is een perfecte uitvalsbasis na een dagje strand ergens op de stranden van San Lorenzo.

Marzamemi Sicilië

Toen het nog heerlijk zomers weer was in Marzamemi…

Gaandeweg oktober vorderde, nam de drukte toe. Ik deelde een blog in de categorie lifestyle over hoe te ontspannen. Iets wat ik zelf ook wel kon gebruiken! De drukte op werk werd namelijk niet minder, maar de moeheid ook niet. Op gegeven moment heb ik dan ook besloten toch eerder met verlof te gaan dan 4 weken van tevoren.

ontspannen rust

Met verlof! Nu heerlijk tijd om te ontspannen

Ten slotte schreef ik een blog over allerlei leuke herfst hebbedingen. Eind oktober werd het namelijk echt kouder en sneller donker en daardoor toch ook wel echt herfst! In deze blog kon je tips lezen over hoe je gemakkelijk een gezellige sfeer in huis tevoorschijn kan toveren. Ook deelde ik een aantal van mijn favorieten in deze blog vol met echte herfst hebbedingen welke je onder andere bij HEMA* kunt kopen!

HEMA kaarsvaasjes

De kaarsvaasjes van HEMA* vind ik ook erg leuk. Je kunt er ook al een beetje een kerstsfeer mee creëren!

Blog stats and tools

Een tijdje heb ik best wel moeten bouwen aan mijn blog, maar sinds het voorjaar van dit jaar trekt Cities ’n Stories zo’n 1000, of net iets meer, unieke bezoekers per maand en dat vind ik al een mooi resultaat! Vergeleken met een aantal ‘grotere’ bloggers is dit een klein bereik, maar ik ben er al erg blij mee. Kijk jij regelmatig naar jouw blog statistieken? En deel je ze wel eens?

Ik gebruik al een tijdje Tailwindapp voor Pinterest, maar nu net sinds een maand ook de smartloop. Dit is een tool van Tailwindapp waarmee je pins opnieuw kunt pinnen. Ik heb nog weinig inzicht in wat dit qua bereik en bezoekersaantallen van mijn blog doet, maar wie weet kan ik er wat over delen in de volgende maand! Gebruik jij dergelijke tools voor jouw blog? Zo ja, welke?

herfst home deco

Ik gebruik trouwens ook een app om Pins mee te maken. Daarover meer in een andere blog!

PS: volg je mij al op Pinterest? Zo nee, neem er eens een kijkje op mijn pagina The Daily City XL!

En nu: van november naar de feestdagen

Met dat oktober is geëindigd, is mijn verlof begonnen. In één keer zie ik zeeën van tijd voor me en is het niet meer nodig om om te schakelen van baby-op-komst-voorbereidingen naar werk. Waar ik naar uitzie, naast de komst van onze baby, zijn toch wel de gezellige feestdagen en de sfeer die om deze tijd van het jaar heen hangt! Sommige steden blinken echt uit in een gezellige, winterse, sfeer creëren en lenen zich uitstekend voor een weekendje weg deze maand. In andere steden is het alweer tijd voor de eerste kerstmarkten! Op Cities ’n Stories zul je hier snel weer nieuwe blogs over kunnen lezen.

herfst amsterdam

Herfst in Amsterdam! Vooral zodra de zon schijnt, is het heerlijk om buiten te wandelen.

 

  • dit is een affiliate link. Bedankt voor je support!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.